tisdag 24 januari 2017

Pasta med kassler, timjan och gröna ärtor


Nu ska ni få recept på något gott, om ni gillar pasta, kassler, timjan och gröna ärtor! Snabbt och lättlagat är det också.


Pastasås med kassler, timjan och gröna ärtor

4-port.

400-500 g kassler
1 stor vitlöksklyfta
1 stor gul lök
5 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 tsk timjan
½ tsk krossad svartpeppar
1 krm salt
3 dl frysta gröna ärtor

Redning:
2 msk majsstärkelse
4 msk kallt vatten

Börja med att hacka den gula löken och fräs den mjuk med lite smör.

Skiva ner kasslern i bitar, fräs dem tillsammans med löken.
Pressa vitlöken och tillsätt den ihop med timjan, svartpeppar och salt.
Häll över grädden och mjölken, sänk värmen och låt den puttra under omrörning i 7 minuter.
Tillsätt ärtorna.
Vispa ihop redningen och rör ner den, låt allt koka upp under omrörning tills såsen tjocknat.

Servera med valfri pasta.


Inga kommentarer: